Krachtmeting in Schoorl.

Vandaag zijn we afgereisd naar Schoorl voor een 30 km wedstrijd door bos en duinen heen. Omdat ik in mijn marathon voorbereiding zit, was het even de vraag wat nu verstandig zou zijn qua indeling. Uiteindelijk maar even een telefoontje gepleegd naar mijn trainer en hij gaf aan, dat ik wel eens voor een keer kapot mag gaan. Wat betekent dat ik 25 km van de 30 km op marathon tempo zou moeten hardlopen. Ik dacht alleen maar, dat gaat pijn doen.

Onderweg in de auto begonnen de twijfels de overhand te nemen. Zou ik dat wel echt kunnen? Is het niet verstandig om, gezien het weer, toch maar ons tempo aan te passen? Maar het voelde goed en ik had er zin in. Een kwartier voor de start (veel te laat eigenlijk) kwamen we aan bij het sportcentrum. Snel omkleden, tas inleveren en rennen naar de startvakken.

Gelukkig konden we veel mensen passeren, want iedere (min of meer serieuze) loper weet dat het beter is om ver vooraan te starten. Mijn idee was om de eerste 5 km op een tempo van 5 minuten per kilometer te lopen. Maar joh, wat is dat moeilijk. De adrenaline zorgde voor (te) snelle benen en het koste energie om me in te houden. Maar het ging lekker, dus liepen we tot en met 8 km op een tempo van ongeveer 4min45 per kilometer. Omdat het koud was voor de start en er een grote kans was op regen heb ik mijn handschoenen meegenomen, maar dacht toen nog dat het een overbodige luxe was. Maar na 8 km liepen we de duinen binnen en trof de wind, hand in hand met regen, ons recht van voren.

Ik liep tot op dat moment in mijn comfort zone en wist dat het moment om te gaan versnellen dichterbij kwam. Na even te overleggen met mijn vriend, hebben we besloten om in ieder geval vanaf 10 km het tempo op te voeren. Ietsjes maar, want de omstandigheden in de duinen waren best pittig. Maar dat ietsje lukte niet, want zoals de kilometers voorbij vlogen, zo merkte ik dat we op een hoger tempo doorliepen. Door de duinen, tegen harde windstoten, begon ik mijn krachten te meten. Af en toe twijfelde ik of dit wel verstandig was om zo door te lopen, maar het voelde goed en ik bleef sterk. We waren ondertussen al halverwege.

Met de gedachte, dat er nog maar 15 kilometers voor me lagen, voelde ik dat het goed zou komen. Nu was het alleen een spel tussen steeds een lekker tempo te zoeken na elke verzorgingspost, mij door de moeilijke momenten heen te duwen en op de sterke momenten niet te hard te willen gaan. Een mentale uitdaging voor mijn eerste 30 km wedstrijd.

Gelukkig vlogen de kilometers voorbij en was het gestopt met regenen. De laatste 4 kilometer waren echt niet de makkelijkste. Maar mijn vriend bleef bij me en dat gaf me veel positieve energie. Tijdens de laatste kilometer van deze mooie wedstrijd lukte het echt niet meer om een mooie looptechniek vast te houden, maar who cares. De finish is in zicht. Ik sjokte nog even een dame voorbij en kwam erg tevreden over de finish. Wat een ontzettend fijn gevoel!

Deze krachtmeting was goed geslaagd. Het geeft een positief gevoel naar Rotterdam Marathon toe. Ik heb er nu al zin in!

 

 

14 thoughts on “Krachtmeting in Schoorl.

 1. Please let me know if you’re looking for a article author for your site.
  You have some really good posts and I believe I would be a good asset.

  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for
  your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me
  an e-mail if interested. Regards!

 2. Hi! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a
  blog post or vice-versa? My site addresses a lot of the same topics as
  yours and I think we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Terrific blog by
  the way!

 3. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice
  quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today.

Comments are closed.