Mijn verhaal – Judith Bosch

Het is allemaal begonnen uit tijdsgebrek en de behoefte om “iets sportiefs” te doen. Vroeger best fanatiek gehandbald en geturnd in combinatie met elke dag minimaal 20km fietsen.

Echter nadat ik een prachtzoon en dochter had gekregen en het gezinsleven moest combineren met een fulltimebaan (incl. reizen), was er weinig tijd over, dus toen ben ik begonnen met start to run. Initieel met een trainingsschema van 10-15min, waarvan 1 minuutje rennen en dan lopen, langzaam aan opgebouwd naar 5 km, toen 10 en 15 km, het werd steeds leuker, heerlijk om na een dag op kantoor lekker buiten te zijn! Soms alleen rennend (een heerlijke manier om mijn hoofd leeg te maken na een drukke dag), soms met een vriendin (een goed moment om bij te kletsen tijdens een duurloop) en het werd steeds leuker / verslavender en uiteindelijk een paar keer een halve marathon gelopen. Sinds inmiddels iets meer dan een jaar train ik bij Venetia (mijnhardloopcoach.nl) op dinsdag na het werk via het Brightlands Vitality program. Superleuk om mensen van de campus van verschillende bedrijven te leren kennen, inmiddels een leuke hechte club geworden. Venetia zorgt telkens voor een afwisselende internal training, ze geeft nuttige tips om onze loophouding te verbeteren en onze doelen te bereiken. De afgelopen maanden gefocusseerd om snelheid op de 10km te verhogen en tijdens de Bufferrun een PR gelopen op 50.28, zonder de intervaltrainingen van Venetia was dit niet gelukt, dank hiervoor!!

Belangrijk is ook de goede groepsdynamiek, waar Venetia de renners stimuleert elkaar uit te dagen om steeds vooruitgang te blijven boeken. Naast de sportieve component is er ook duidelijk een sociale relatie opgebouwd binnen het team, ons jaarlijkse etentje is net als het lopen zelf telkens een feestje.