Van een strijd naar een overwinning

Vanuit de dinsdagavond groepstraining onder coaching van Venetia komt het idee om deel te nemen aan de marathon van Amsterdam. Op vakantie in Tenerife in december schrijf ik me in. Dat duurt nog wel even 21 oktober 2018.

Eind april start de voorbereiding volgens de schema’s die Venetia voor me heeft opgemaakt. Het begon met een wandeling met haar over hoe en wat en wanneer. Wat is je doelstelling, wat is mogelijk en realistisch. 4.13 h dat wordt het. Maar bovenal hoe hou je het leuk en kun je blijven genieten van het lopen.

Ze zegt ik ga je helpen maar belangrijk is dat het vanuit jezelf komt. Ik kan je stimuleren maar de motivatie dient vanuit jezelf te komen. Wijze lessen maar niet altijd even makkelijk vol te houden. Juist daarin speelt ze een belangrijke rol. Elke week de schema’s bekijken en belangrijker deze ook volgen met vertrouwen en overtuiging dat je op de juiste weg zit. Elke maandag avond worden de resultaten gedeeld en regelmatig besproken. Soms voelen trainingen vreemd en haast onbehagelijk aan. Maar stil aan begin ik te merken dat dit zijn resultaten begint af te werpen. Het vertrouwen groeit. Ook als het een keer tegen zit door een lichte blessure. Ook dan is ze daar met raad en daad aanwezig met belangstelling en een professionele benadering.

Het vertrouwen groeit alleen maar en dan op de ultieme dag klopt alles. Valt alles wat we samen hebben nagestreefd op zijn plaats. 4.08.47 dat is het geworden. Dan is samen werken naar een dergelijke doelstelling een ultieme ervaring. Een aanrader voor heel veel anderen. MijnHardLoopCoach of te wel Venetia Berk VB Very Best.